En del i HubSpot CRM Suite

HubSpot CRM

HubSpot CRM ingår i HubSpots CRM suite av verktyg för marknadsföring, säljstöd och kundservice.

Vad är Hubspot CRM?

HubSpot CRM är ett kostnadsfritt verktyg för customer relationship management (CRM). Detta verktyg hjälper dig att hålla koll på dina leads och kunder, samt att planera och genomföra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter.

Med HubSpot CRM kan du enkelt organisera och hålla koll på all kundinformation på ett och samma ställe. Verktyget ger också möjlighet att automatisera viktiga affärsprocesser, såsom att uppföljningsmail till leads och boka möten med potentiella kunder.

CRM-verktyget är gratis oavsett vilken plan för HubSpot man väljer. Utöver HubSpot CRM finns nedan verktyg i suiten:

Bild på automatiserad  ärendehantering i HubSpot Service Hub

Varför välja HubSpot CRM?

En av de stora fördelarna med HubSpot CRM är att det integreras naturligt med andra verktyg och tjänster från HubSpot, såsom Marketing Hub och Sales Hub. Det gör att du kan få en enhetlig överblick över dina marknadsförings- och försäljningsaktiviteter.

HubSpot CRM är också lätt att använda, med en intuitivt användargränssnitt och utförlig dokumentation och support online. Det finns även ett omfattande utbildningsprogram, HubSpot Academy tillgängligt i portalen. Där hittar du en mängd utbildningar om HubSpots olika verktyg men även en mängd andra utbildningar inom seo, marketing automation, digital marknadsföring, leads generering etc.

Du kan enkelt börja använda verktyget utan att behöva gå igenom en lång inlärningskurva. Inget behov av dyr utvecklingstid - det handlar mer om konfigurering än systemutveckling.

Om du vill veta mer om HubSpot CRM och hur det kan hjälpa ditt företag att öka sin online-synlighet, generera fler leads och öka sina försäljningar, kontakta oss så berättar vi mer.

Integrerat med övriga verktyg HubSpot CRM Suite

HubSpot CRM är helt integrerat med HubSpots övriga moduler och verktyg vilket ger gör det möjlighet att använda CRM-data för att personifiera, anpassa, och skapa dynamiskt innehåll i t ex automatiserade i säljarbetet. Via Hubspots spårningsscript spåras även insikter om besökarens beteende på webbsidan i den gemensamma CRM-databasen.

Övriga verktyg i CRM suiten är HubSpot Marketing Hub, HubSpot Sales Hub, HubSpot Service Hub och HubSpot CMS Hub

Varför välja Ngine som HubSpot-partner?

Ngine är en certifierad HubSpot byrå / partner och alla våra CRM-konsulter är HubSpot-certifierade med många års specialistkunskap inom implementering, support och rådgivning. Inget projekt är för stort eller för litet. Vi stöttar med allt inom strategi och taktik, implementering och onboarding av teamet i HubSpot CRM.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig att komma i gång med HubSpot CRM  eller något annat HubSpot-verktyg? Eller kan vi hjälpa dig på något annat sätt? Tveka inte att kontakta oss!

Knowledge Snacks

Den digitala marknaden är under konstant utveckling och förändring. Håll dig uppdaterad med Knowledge Snacks på de senaste områdena för ökad tillväxt.

marketing automation

Sammanfoga behoven med marketing automation

Det finns en hel del teknokratisk behov som uppstått medvetet som omedvetet som de flesta verksamheter köper in lösningar på. I genomsnitt har en medarbetare ca 8 lösningar enligt Blissfully. Detta resulterat i att vi ser på global nivå via HubSpot att medelstora bolag har i genomsnitt över 73 olika lösningar för att hantera en holistiskt kundbild och mycket av detta går att sammanfoga mer kostnadseffektivt för en holistisk kundbild i dag. Här är en vanlig lista på behov som de flesta betalar ett par tiotusen kronor per månad för, men som du kan komma ner betydligt lägre med och kunna krama ut en helt annan svänghjulseffekt på – känner du igen dig i listan? Innehållsproduktion Verktyg för Inbound lead generering och marketing automation med dynamiska landningssidor, formulär, flöden, email och scoring. Email marknadsföring - email mallar, hantering av prenumerationer, dynamiskt innehåll CRM - hantering av kontakter och företag med segmenteringsmöjligheter att sätta upp egna properties och se aktiviteter på kontakter osv Sociala kanaler med publiceringar, kalender, uppföljning Konversationer på webbplatsen med chatt, popup-forms Dagligt säljarbete där säljpipen kan anpassas efter säljprocesser och hantering av uppgifter, email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dagligt teamarbete med arbetsprocess, hantering av uppgifter, testning, experimentering,  email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dashboards med uppföljning av marknads- och säljaktiviteter med möjlighet att skapa egna samt lägga till mål Integrationer med annonsplattformar som exempelvis Google Ads, Facebook och LinkedIn för att exportera underlag till målgrupper löpande samt följa upp utfall på annonsering

Läs mer
Se alla knowledge snacks