a laptop

Nå dina kunder vid rätt tillfälle

Marketing Automation

Låt oss dyka ner i marketing automation och reda ut allt du behöver lära dig för att öka medvetenheten om möjligheterna med att automatisera din marknadsföring. Så att ni kan agera på saker som kan leda till reducerad friktion för kunderna och ökade intäkter för din verksamhet.

Prata med en specialist

Fördelar med Marketing
Automation

Marketing automation används för att automatisera marknadsföringsaktiviteter och processer. Syftet är att spara tid och resurser, öka effektiviteten och förbättra kundupplevelsen. Genom att Marketing automation kan du skapa mer målinriktade och personliga kampanjer, samt mäta och analysera resultatet av dina marknadsföringsinsatser. Marketing automation kan användas på en mängd olika olika områden, som e-postmarknadsföring, sociala medier, innehållsmarknadsföring och leadgenerering.

Kontakta oss så berättar vi mer
Laptop and mobile showing social media likes & hearts

Ökad varumärkeskännedom och engagemang i sociala medier

Att driva en kampanj för sociala medier är en svår och tidskrävande process. Marketing Automation underlättar arbetet genom att bland annat schemalägga inlägg samt analysera och utvärdera kundernas känslor för dina inlägg genom att mäta likes, kommentarer, svar och delningar. Du kan alltså öka varumärkesmedvetenheten och samtidigt se hur varumärket uppfattas.

Identifiera potentiella kunder som är redo att köpa

Att hitta kvalificerade leads kan vara knepigt. Marketing automation verktyg för leadshantering gör det möjligt att samla in och analysera data på prospekts utan att behöva göra arbetet för att manuellt utvärdera varje lead. Automatiserad leadscoring gör det lättare för dig att identifiera kvalificerade potentiella kunder som är redo att köpa din produkt eller tjänst.

People looking at laptop showing analytics diagram
Dude in office taking notes

Optimera annonser så att kunderna alltid överväger dig

Marketing automation kan leda kunderna ner för försäljningstratten genom att automatisera när leads ser specifika annonser. Besöker till exempel kunden en produktsida flera gånger eller om de har tittat på konkurrerande produkter kan det trigga igång en av dina försäljningsannonser. Detta hjälper till att hålla din produkt synlig så att kunder alltid överväger att köpa din produkt, även när de överväger en annan produkt.

Email utskick vid rätt tillfälle.

En huvudfunktion är automatiseringen av e-postmarknadsföring. Följande är några av de viktigaste funktioner av e-postmarknadsföringen; säkerställa leverans till inkorgen, Inkludera opt-in-hantering, avvisningar, avanmälan, understrukningslistor, förhandsvisning av e-post, kontrollera skräppost, validera länkar, leveranser, progressiv profilering, landningssidor, Lead nurturing, Lead scoring, SMS, CMS integrationer, CRM integrationer, Consent management, Email editor.

Hands typing on laptop

Knowledge Snacks

Den digitala marknaden är under konstant utveckling och förändring. Håll dig uppdaterad med Knowledge Snacks på de senaste områdena för ökad tillväxt.

marketing automation

Sammanfoga behoven med marketing automation

Det finns en hel del teknokratisk behov som uppstått medvetet som omedvetet som de flesta verksamheter köper in lösningar på. I genomsnitt har en medarbetare ca 8 lösningar enligt Blissfully. Detta resulterat i att vi ser på global nivå via HubSpot att medelstora bolag har i genomsnitt över 73 olika lösningar för att hantera en holistiskt kundbild och mycket av detta går att sammanfoga mer kostnadseffektivt för en holistisk kundbild i dag. Här är en vanlig lista på behov som de flesta betalar ett par tiotusen kronor per månad för, men som du kan komma ner betydligt lägre med och kunna krama ut en helt annan svänghjulseffekt på – känner du igen dig i listan? Innehållsproduktion Verktyg för Inbound lead generering och marketing automation med dynamiska landningssidor, formulär, flöden, email och scoring. Email marknadsföring - email mallar, hantering av prenumerationer, dynamiskt innehåll CRM - hantering av kontakter och företag med segmenteringsmöjligheter att sätta upp egna properties och se aktiviteter på kontakter osv Sociala kanaler med publiceringar, kalender, uppföljning Konversationer på webbplatsen med chatt, popup-forms Dagligt säljarbete där säljpipen kan anpassas efter säljprocesser och hantering av uppgifter, email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dagligt teamarbete med arbetsprocess, hantering av uppgifter, testning, experimentering,  email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dashboards med uppföljning av marknads- och säljaktiviteter med möjlighet att skapa egna samt lägga till mål Integrationer med annonsplattformar som exempelvis Google Ads, Facebook och LinkedIn för att exportera underlag till målgrupper löpande samt följa upp utfall på annonsering

Läs mer
Se alla knowledge snacks