Postat av
Isabel Wrigén Sandén
February 2, 2022
Digital Marknadsföring
growth hacking
Marketing Automation

Ngine utbildar och säkerställer framtidens digitala marknadsförare

Sedan en tid tillbaka har Ngine tagit emot flera LIA studenter från utbildningar på Borås Yrkeshögskola. Vår VD Carl Magnus Svensson engagerar sig dessutom i ledningsgruppen för YH-utbildningen Digital Business Developer. Nu utbildar vi också i kursen Digital Engagement.

Dagens studenter är våra framtida kollegor, beställare, konsulter och kunder. De är superviktiga pusselbitar i den snabba digitalisering som sker och vi har sedan start stöttat och utvecklat framtidens utbildningar inom marknadsföring. Vi har ett ansvar att ta hand om kommande marknadsförare och se till så att de har en så stor och bred kunskapsbas som möjligt när de ska ut i arbetslivet, därför har vi också tackat Ja till att gå in i skolsalen och dela med oss av dagsfärsk kunskap.

Vi utbildar i kursen Digital Engagement på Borås Yrkeshögskola

Digital Engagement är kursen som knyter samman hela utbildningen i sin helhet och som ger studenterna förståelse för hur och varför besökare blir engagerade i den digitala kundresan. 

Det är flera delmoment i kursen såsom::
  • T-shape player
  • Kundresan
  • Attribution
  • Marketing Automation
  • Growth Hacking
  • Skapa ett vinnande team

Alla dessa moment tillsammans ger studenterna både praktiska och teoretiska erfarenheter och kunskaper kring det datadrivna arbetssättet och hur det kan lyfta en hel organisation samt vilka olika verktyg som finns till förfogande i ett sådant arbete. Kursen belyser vikten av kompetensutveckling och att arbeta över gränserna. Ut med silos och in med Growth mindset, där alla arbetar tillsammans för att nå det stora slutmålet.

Det är många hårda värden med analyser och tekniska uppsättningar i kursen men det är också viktigt  att inte glömma bort människan och de mer mjuka värdena. Ett av kursmomenten går därför igenom våra olika kommunikationstyper, mål och vision, feedback, dialogtrappan och utvecklingsfaser i team. Någonstans är det ju trots allt så att om vi inte mår bra kommer vi heller inte kunna prestera på topp. Det är därför viktigt att ta hand om varandra och respektera våra olikheter för att lyckas skapa ett framgångsrikt och vinnande team.

shutterstock_1077839366_2000
Vet du var din trafik kommer ifrån?

I och med att kursen fokuserar på Growth Hacking och det datadrivna arbetssättet innehåller den också tyngre moment där de olika attributionsmodellerna diskuteras. Vad är rätt och vad är fel? Google har exempelvis ett sätt att mäta attribution på medan Facebook mäter på ett helt annat sätt. Det är inte alla som vet att försäljning kan tilldelas ett flertal olika marknadsinsatser, men ännu färre vet hur detta sätts upp.

För att underlätta lärandet blandar vi teoretiska kunskaper tillsammans med praktiska case. Studenterna får i uppgift att skapa en egen kundresa, måla upp olika touch points, se över eventuella flaskhalsar och identifiera friktionen för att sedan skapa lösningar och möjligheter.

Lösningarna kan vara många och det som är rätt för ett företag behöver inte alls fungera lika bra hos ett annat företag, därför är experiment och A/B test vitalt. Att införa en tillåtande kultur är viktigt och se "misslyckanden" som en resa på väg mot framgång är en nyckel för att lyckas. Med experiment och A/B test kan du ta reda på vad dina kunder och besökare vill ha för att sedan anpassa innehåll, budskap och erbjudande därefter.

shutterstock_741323311_red

HubSpot Marketing Automation

En given del i lösningar av de olika touch pointsen i kundresan är Marketing Automation, vilket enkelt utryckt är ett sätt att skicka rätt budskap till rätt person vid rätt tillfälle. Marketing automation skapar med andra ord relevans för kunderna och besökarna medan det frigör tid för både dig och ditt team samtidigt som det på sikt ökar intäkterna.

Med Marketing Automation finns det egentligen inga begränsningar och utbudet av olika verktyg är stort, vissa mer avancerade än andra. I kursen ger vi därför studenterna möjlighet att arbeta med HubSpots Marketing Automation system, vilket är ett fantastiskt verktyg med många funktioner som alla är enkla och smidiga, formulär och landningssidor byggs enkel via drag-and-drop.

För den som vill kan Marketing Automation skalas upp ännu mer och vi har många intressanta och inspirerande diskussioner med studenterna. Går det exempelvis att automatisera sökmotoroptimering och hur gör man det i så fall?

Vi vill bidra till vidare utveckling

Det är en intensiv kurs på endast fem veckor med många föreläsningstimmar. Studenterna är våra likar och vi har stort tillit till att de tar eget ansvar att läsa på och ta del av allt extra material där vi tipsar om aktuella livesändningar i relevanta ämnen, TED talks och stora Youtube kanaler. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna att fylla kunskapsbanken till brädden och väcka det stora intresset för att fortsätta utvecklas och lära.

Det händer så extremt mycket just nu och det som är aktuellt idag kan vara ute och helt bortglömt redan imorgon. Det gäller att hänga med i svängarna och vi på Ngine är stolta över att kunna följa de senaste trenderna och bidra kommande generation marknadsförare med nya insikter och hjälpa dem att ta nya steg i sin utveckling.


Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

{{cta('4c24c3fe-ca50-4f15-8cb4-f9946ca519ed')}}

 

Läs mer om utbildningen, Digital Business Developer på Borås Yrkeshögskolas websida.

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks