Postat av
Sara Williams
February 1, 2024
Digital Marknadsföring
Marketing Automation
Ngine
HubSpot

Viktig information för E-postmarknadsförare i HubSpot: Nya krav från Google och Yahoo!

I en tid där ledande aktörer som Google och Yahoo inför strikta krav på e-postleverans blir det nu avgörande för marknadsförare att anpassa sig. Från och med februari 2024 ställer dessa plattformar krav på DMARC, DKIM och SPF för alla som skickar massmejl. 

Det som tidigare var frivilligt är nu obligatoriskt. Att inte följa dessa protokoll ökar risken för att dina e-postmeddelanden blockeras eller hamnar i skräpposten. För att tackla dessa förändringar och säkerställa att du når din publik har HubSpot en inställning som gör det enklare för dig som marknadsförare: SPF & DMARC for All.

Varför är detta kritiskt och vad innebär DMARC och SPF:

Den tekniska konfigurationen blir nu avgörande för att dina e-postkampanjer ska uppfylla de nya kraven från de mest inflytelserika e-postleverantörerna. Detta är inte bara ett krav; det förenklar även de tekniska aspekterna av e-postverifiering och gör dina marknadsföringsinsatser mer effektiva. Samtidigt minskar det risken för att dina meddelanden klassas som skräppost.

  • DMARC: Detta system fungerar som en valideringsmekanism för e-postmeddelanden och skyddar din domän från missbruk, som exempelvis e-post-spoofing.
  • SPF: Denna metod specificerar vilka e-postservrar som har befogenhet att skicka e-post via din domän, vilket effektivt förhindrar förfalskning av avsändaradresser.

HubSpot kommer att vara din guide genom de nödvändiga ändringarna för att säkerställa att din e-postkommunikation fortsätter vara pålitlig och effektiv.

 

Om du vill ha hjälp med detta så går det alltid bra att kontakta oss!

{{cta('c9b336c4-cdc3-4867-bf6d-ac2f71f45b75')}}

 

Hur implementerar du förändringarna?

  • Navigera till Inställningar -> Webbplats -> Domäner och webbplatser.
  • Beroende på din situation:
    • Om en domän redan är konfigurerad (DKIM): Bläddra ned på sidan och under E-postavsändardomäner tryck på fortsätt konfiguration av domän.
    • Om du ska konfigurera en ny domän, välj Anslut en domän -> E-postavsändande -> Anslut.
  • För att verifiera domänstatus efter konfiguration, gå till E-postavsändardomäner och granska anslutningsstatus.

 

dmarc spf1

 

Genom att korrekt konfigurera dessa system i din DNS och integrera dem med HubSpot säkerställer du legitimiteten hos dina e-postmeddelanden och förbättrar både leveranskapaciteten och ryktet för din e-postdomän.  För ytterligare information, läs mer på HubSpot Email Authentication.

 

Behöver du hjälp? Kontakta oss här >>>

{{cta('c9b336c4-cdc3-4867-bf6d-ac2f71f45b75')}}

 

 

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks