Postat av
Isabel Wrigén Sandén
November 13, 2020
Marketing Automation

Vad är bra och dålig marketing automation?

Marketing automation kan sedan lång tid tillbaka avse e-postutskick som triggas baserad på tidsinställningar, öppnad e-post eller klickad e-postutskick, men kan vi få ut tillräckligt med data från enbart ett klick för att exekvera en lead nurturing strategi – nej, det kan vi inte! Marketing automation strategier som erbjuder begränsad som detta till marknadsförare kommer sannolikt att ge dig dålig marketing automation som resultat. Vad vi behöver är förutsättningar som skapar en bättre kontext runt vem ett lead är och vad dessa är intresserade av som leads så vi kan erbjuda en bättre upplevelse. 

Bra marketing automation

Vad vi vill åstadkomma är att utnyttja den information som vårt marketing automation software hela tiden uppdaterar om vårt prospekt via beteenden och interaktioner som ett prospekt kan ha via alla tillgängliga marknadsföringskanaler och inte bara via e-postutskicken. När vi får in beteendet från alla marknadsföringskanaler som exempelvis produkt eller tjänstesidor på din webbplats eller alla sidor du äger och inlägg ni postar och annonser som distribueras i sociala medier plattformar ger en marknadsförare den kontexten som kan behövas för att fullt ut förstå ett prospekt eller leads utmaningar. 

Framgången är inte bara e-postmarknadsföring

Effektiv marketing automation använder dessa olika marknadsföringskanaler för att kommunicera så vi behöver sträcka oss längre än endast till e-postmarknadsföring. Framgångarna för dina kampanjer ligger mindre i din e-postmarknadsföring och mer i hur du kan utnyttja flertalet marknadsföringskanaler för att påverka ditt prospekt eller lead till ett köpbeslut. 

Skapa en inbound strategi

Marketing automation som är baserad på Inbound är centrerat runt ditt prospekt. Inbound marketing automation använder all information vi vet om personen och detta informerar din marketing automation strategi i hur vi kan leverera informationen som vårt prospekt behöver för att genomföra ett köp eller beställning, precis när det behövs och precis på den platsen där det behövs.

Läs mer om våra marketing automation tjänster

 

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks