Postat av
Magnus Frejd
March 17, 2023
HubSpot Marketing Hub Enterprise
Marketing Automation
datadrivet arbetssätt
HubSpot

HubSpot Customer Journey Analytics - Nytt verktyg för att analysera kundresan

Kundreseanalysverktyget “Customer Journey Analytics” 

I dagarna har HubSpot lanserat ett analysverktyg för att kunna analysera kundresan. Detta för att hjälpa marknadsförare att optimera alla delar av kundresan. Bland annat har du möjlighet att följa och mäta kundens väg mellan valfri startpunkt och slutpunkt. Se hur lång tid det tar för leads och kunder att slutföra en resan, var de faller av i resan, och identifiera vilken väg som hjälper dig att nå dina mål - oavsett vad de är.

Bild på kundresemodell HubSpot CRM

Varför är detta viktigt?

Ni vet själva alla som arbetar med marknadsföring att det blir svårare och svårare att nå sina kunder och få dem att göra som man vill. Detta beror på att det finns mer komplexitet i kundresan än någonsin tidigare.

Med så många kanaler för leads att engagera sig med ett varumärke, och så många viktiga milstolpar i kundresan, har det inte bara blivit svårare att förstå vilka vägar som leder till framgång, det har också blivit svårare att identifiera var du kan optimera dina marknadsföringsinsatser.

HubSpots kundreseverktyg “Customer Journey Analytics” samlar ihop all din data för att verkligen förstå vilka vägar som presterar bäst så att du kan identifiera var din framgång kommer ifrån och var du kan optimera dina kampanjer och digitala tillgångar.

Bild på hur man skapar en kundreseanalys i HubSpots Customer Journey verktyg


Har du Hubspot Marketing Hub Enterprise? Då kan du läsa vidare, annars kontakta oss!

“Customer Journey Analytics” finns tillgängligt för alla Marketing Hub Enterprise-kunder. Läs alltså att det ingår i er licens.

När du ska skapa en rapport, klickar du på Customer Journey Reports. Där kan du:

  • Blanda och matcha livscykelstadier med andra tillfällen där en kontakt engagerar sig med ditt varumärke (som sidvisningar, marknadsförings-e-postaktiviteter, formulärinskick, säljmöten och mer)
  • Se den genomsnittliga tiden det tar för kontakter att röra sig genom någon del av sin resa.
  • Fokusera på en specifik form, en specifik landningssida, en specifik säljares sekvens - hur detaljerad du vill vara är upp till dig. Till exempel kan större företag som använder affärsenheter analysera e-postprestandan för en specifik enhet eller formulärkonverteringsgraden mellan olika länder.
  • Se hur olika A/B-tester presterar mot vilket mål som helst genom att förgrena flera “nästa steg” från vilket stadium som helst i resan.
  • Hämta data från utanför HubSpot in i resan genom att utnyttja vår anpassade beteendeevent-API.

Med denna tjänst kommer du komma än närmare dina mål och få än bättre förståelse hur dina kunder agerar. Här kan du läsa mer om HubSpot. Lycka till!

 

Vill du veta mer?
kontakta gärna en av våra Hubspot specialister via Carl Magnus eller Magnus

{{cta('4c24c3fe-ca50-4f15-8cb4-f9946ca519ed')}}

 

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks