Postat av
Sara Williams
March 21, 2022
Stötta Ukraina
Borås

Ngine köper tavla av Boråskonstnär för att stötta Ukraina

Det som händer i omvärlden är svårt att ta in. Rysslands invasion av Ukraina går bortom alla gränser för humant lidande. Det är också svårt att veta hur vi vanliga människor ska kunna hjälpa till, men vi blir varma i hjärtat av alla privata initiativ som tas för att hjälpa de utsatta och drabbade. En som tagit saken i egna händer är Boråskonstnären Adam Algotsson som har målat en tavla som symboliserar hans ångest inför kriget. Ngine har tillsammans med Pretos fått möjligheten att köpa tavlan, där pengarna går oavkortat till UNHCR.

DSC_0687-2-1
Från vänster: Samar Jabri, kultursekreterare, Borås Stad, Adam Algotsson, konstnär, Carl Magnus Svensson, Ngine, samt Erik Svalander, Pretos


Ett motiv som berör

Tavlan som är installerad i entrén till Kulturhuset i Borås är en spraymålad bild av Ukrainas flagga med ett kulhål i mitten för att symbolisera det fruktansvärda våld och dödande som pågår bara två timmars flygresa från oss.

“När Adam ställde frågan om vi var intresserade av att köpa hans tavla tvekade jag inte en sekund. Motivet berör verkligen på ett kraftfullt sätt. Om vi kan vara med och stötta i det lilla och vara en del av att lösa det stora så är det inte mycket att tveka på” säger Carl Magnus Svensson, VD på Ngine. “Att bidra via UNHCR är ett självklart val för oss”, fortsätter han.


En tavla som denna måste visas upp

Installationen på Kulturhuset är skapad av den nya kultursekreteraren i Borås Stad, Samar Jabri, som kände att konstverket speglade vad hon själv, liksom många andra, känner men har svårt att uttrycka. Allmänheten kan beskåda verket på Kulturhuset i Borås. Vid sidan av Adams konstverk finns ett vitt block och pennor i färgerna gult och blått, där besökare kan skriva ner en omtanke som de vill skicka till Ukrainska flyktingar. De hälsningarna, citaten och känslorna kommer att samlas upp och lyftas fram till de flyktingar som eventuellt kommer till Borås. 

“Det är en plats för människor som behöver ta en stund att bejaka sina egna känslor och uttrycka sorgen, oron och hoppet. Adam är en fantastisk konstnär och en fin människa som gör vad han kan för att stötta de drabbade i Ukraina. Då gör vi vad vi kan för att stötta på vårt sätt. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något” säger Samar Jabri.

DSC_0674
Motivet: Ett kulhål i Ukrainas flagga


Vidare stöd för krigets offer

Nu funderar Ngine och Pretos på hur tavlan ytterligare kan bidra med stöd till de drabbade i Ukraina.

“Kanske kan vi sälja tavlan vidare till någon annan, där pengarna går oavkortat till UNHCR eller annan hjälporganisation? Det är en spännande tanke, att alla kan få del av motivet, men att den fortsätter generera pengar till den ukrainska befolkningen som är drabbade av kriget”, säger Carl Magnus Svensson.

Är någon intresserad eller har andra idéer? Kontakta gärna Adam (adam.appear37@gmail.com), Erik (erik.svalander@pretos.se) eller Carl Magnus (carlmagnus.svensson@ngine.se).

Adam Algotsson 2

 

Fakta om Ngine:

Ngine är en snabbväxande, flexibel och skalbar partner som genom djup kompetens inom onlinekanaler och genom datadrivna beslut skapar tillväxt, insikt och en förbättrad kundupplevelse. För mer information om Ngine och de tjänster Ngine erbjuder, läs mer på  www.ngine.com


Presskontakt

Carl Magnus Svensson, CEO

Telefon: 070-865 65 75

E-post: carlmagnus.svensson@ngine.se 

#ngine #nginepower #speedupyourdigitalbusiness #digitalmarketing #inboundmarketing #datadrivetmindset #frontend #webdevelopment #e-commerce


Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig.

{{cta('4c24c3fe-ca50-4f15-8cb4-f9946ca519ed')}}

 

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks