Postat av
Ellinor Bokedal
May 2, 2022
Digital Marknadsföring
webutveckling
datadrivet arbetssätt
hållbarhet

Ngine hjälper Borås Elhandels kunder att styra sin elförbrukning

Intresset för att själv kunna styra sin elförbrukning har ökat markant den senaste tiden. Vi ser det väldigt tydligt när vi tittar på sökvolymer/sökintresse kring elavtal, elpriser och spotpriser. För Ngines kund Borås Elhandel har vi byggt en integrering mot den nordiska elbörsen, Nord Pool. Därifrån hämtar vi aktuella timpriser på el varje dag. Priserna uppdateras dagligen runt kl 13.00 och på Borås Elhandels webbsida kan du nu se hur priset varierar timme för timme de närmsta 24 timmarna.

Skärmavbild 2022-05-02 kl. 10.26.48Exempel på timpriser över en dag. Källa: Nord Pool


Kunden styr sin elförbrukning

Med hjälp av Borås Elhandels nya timprisvisare kan de kunder som tecknat ett timspotavtal själva styra sin elförbrukning till tider på dygnet när kostnaden och efterfrågan på el är lägre. Bra för både plånbok och miljö!

Integreringen har vi på Ngine byggt i Webflow och applikationen körs via Ngines servrar. Via olika cachelagringsmetoder minskar vi laddtiderna och förbättrar användarupplevelsen för besökaren. För den nördige finns även historik på timpriser från 2014.

Vill du också speeda upp ditt datadrivna arbetssätt?

Har du ett spännande webbprojekt på gång? Kontakta gärna oss, så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att förverkliga ditt utvecklingsprojekt och samtidigt implementera en datadriven arbetsprocess.

 

Upptäck mer

Sammanfoga behoven med marketing automation

Det finns en hel del teknokratisk behov som uppstått medvetet som omedvetet som de flesta verksamheter köper in lösningar på. I genomsnitt har en medarbetare ca 8 lösningar enligt Blissfully. Detta resulterat i att vi ser på global nivå via HubSpot att medelstora bolag har i genomsnitt över 73 olika lösningar för att hantera en holistiskt kundbild och mycket av detta går att sammanfoga mer kostnadseffektivt för en holistisk kundbild i dag. Här är en vanlig lista på behov som de flesta betalar ett par tiotusen kronor per månad för, men som du kan komma ner betydligt lägre med och kunna krama ut en helt annan svänghjulseffekt på – känner du igen dig i listan? Innehållsproduktion Verktyg för Inbound lead generering och marketing automation med dynamiska landningssidor, formulär, flöden, email och scoring. Email marknadsföring - email mallar, hantering av prenumerationer, dynamiskt innehåll CRM - hantering av kontakter och företag med segmenteringsmöjligheter att sätta upp egna properties och se aktiviteter på kontakter osv Sociala kanaler med publiceringar, kalender, uppföljning Konversationer på webbplatsen med chatt, popup-forms Dagligt säljarbete där säljpipen kan anpassas efter säljprocesse och hantering av uppgifter, email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dagligt teamarbete med arbetsprocess, hantering av uppgifter, trstning, experimentering,  email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dashboards med uppföljning av marknads- och säljaktiviteter med möjlighet att skapa egna samt lägga till mål Integrationer med annonsplattformar som exempelvis Google Ads, Facebook och Linkedin för att exportera underlag till målgrupper löpande samt följa upp utfall på annonsering

Läs mer
Se alla knowledge snacks