Postat av
May 2, 2022
Digital Marknadsföring
webutveckling
datadrivet arbetssätt
hållbarhet

Ngine hjälper Borås Elhandels kunder att styra sin elförbrukning

Intresset för att själv kunna styra sin elförbrukning har ökat markant den senaste tiden. Vi ser det väldigt tydligt när vi tittar på sökvolymer/sökintresse kring elavtal, elpriser och spotpriser. För Ngines kund Borås Elhandel har vi byggt en integrering mot den nordiska elbörsen, Nord Pool. Därifrån hämtar vi aktuella timpriser på el varje dag. Priserna uppdateras dagligen runt kl 13.00 och på Borås Elhandels webbsida kan du nu se hur priset varierar timme för timme de närmsta 24 timmarna.

Skärmavbild 2022-05-02 kl. 10.26.48Exempel på timpriser över en dag. Källa: Nord Pool


Kunden styr sin elförbrukning

Med hjälp av Borås Elhandels nya timprisvisare kan de kunder som tecknat ett timspotavtal själva styra sin elförbrukning till tider på dygnet när kostnaden och efterfrågan på el är lägre. Bra för både plånbok och miljö!

Integreringen har vi på Ngine byggt i Webflow och applikationen körs via Ngines servrar. Via olika cachelagringsmetoder minskar vi laddtiderna och förbättrar användarupplevelsen för besökaren. För den nördige finns även historik på timpriser från 2014.

Vill du också speeda upp ditt datadrivna arbetssätt?

Har du ett spännande webbprojekt på gång? Kontakta gärna oss, så berättar vi hur vi kan hjälpa dig att förverkliga ditt utvecklingsprojekt och samtidigt implementera en datadriven arbetsprocess.

 

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks