Postat av
Ellinor Bokedal
April 27, 2022
Digital Marknadsföring
datadrivet arbetssätt
strategi
interimslösning

IT-bolaget Xenit väljer Ngine som datadriven partner

Xenit är en IT-partner med tjänster inom cloud och digital transformation. Som en del i sin tillväxtresa ingår de nu ett samarbete med Ngine för att implementera ett datadrivet arbetssätt. De väljer också en något annorlunda lösning när deras ordinarie marknadschef är på föräldraledighet. Vi frågade Xenits nytillträdde VD, Linda Woxneborn, om hennes syn på Xenits tillväxtresa.


Hej Linda! Ni har ju valt Ngine som partner i er resa mot att jobba mer datadrivet i era sälj- och kommunikationsprocesser. Hur kommer det sig att ni väljer att jobba med Ngine?

Där vi är i vår resa just nu känns det som ett naturligt nästa steg att optimera vår digitala marknadsföring och implementera ett nytt datadrivet arbetssätt. I och med att Xenit är ett tillväxtbolag är det viktigt för oss att hitta en digital byrå som vi kan växa tillsammans med. En långsiktig partner som förstår vår verksamhet, vår komplexa kundresa och erbjuder en flexibel och skalbar lösning. Där passar Ngine in väldigt bra!

Ni har gjort ett lite annorlunda val under tiden som er ordinarie marknadschef är på föräldraledighet, berätta!

Under den här perioden kommer Ngines strategiska projektledare, Ellinor Bokedal, att stötta oss som interim marknadschef. Xenit erbjuder tjänster inom cloud och digital transformation så Ellinors erfarenhet från tech- och startupbolag kommer väl till pass hos oss. Ellinor kommer att arbeta både strategiskt och operativt med oss, samtidigt som hon är med och implementerar det nya datadrivna arbetssättet.

 

Linda Woxneborn, VD Xenit ABLinda Woxneborn, VD Xenit AB.


Du är ny VD på Xenit. Berätta mer om er och resan ni har framför er.

Xenit är på en spännande tillväxtresa med målet att bli den största och snällaste cloudpartnern. Vi ska växa hållbart och aldrig på bekostnad av våra kunder och medarbetare. Därför mäter vi kontinuerligt medarbetar- och kundnöjdhet och ligger högt över branschstandard. Och det ska vi fortsätta göra genom hela vår tillväxtresa! För att nå vårt mål måste vi öka varumärkeskännedomen ytterligare, samtidigt som vi skapar ännu fler varma leads, och det är här samarbetet med Ngine kommer in i bilden.


Vad ser du mest fram emot i samarbetet med Ngine?

Vi ser fram emot att implementera ett nytt datadrivet arbetssätt som vi kan skala upp i takt med att vi växer! Genom en automatiserad process med relevant och kvalitativt innehåll, kan vår digitala marknadsföring bidra till att hela verksamheten växer, samtidigt som vi ökar vår servicegrad och kundnöjdhet.

 

 

Upptäck mer

Sammanfoga behoven med marketing automation

Det finns en hel del teknokratisk behov som uppstått medvetet som omedvetet som de flesta verksamheter köper in lösningar på. I genomsnitt har en medarbetare ca 8 lösningar enligt Blissfully. Detta resulterat i att vi ser på global nivå via HubSpot att medelstora bolag har i genomsnitt över 73 olika lösningar för att hantera en holistiskt kundbild och mycket av detta går att sammanfoga mer kostnadseffektivt för en holistisk kundbild i dag. Här är en vanlig lista på behov som de flesta betalar ett par tiotusen kronor per månad för, men som du kan komma ner betydligt lägre med och kunna krama ut en helt annan svänghjulseffekt på – känner du igen dig i listan? Innehållsproduktion Verktyg för Inbound lead generering och marketing automation med dynamiska landningssidor, formulär, flöden, email och scoring. Email marknadsföring - email mallar, hantering av prenumerationer, dynamiskt innehåll CRM - hantering av kontakter och företag med segmenteringsmöjligheter att sätta upp egna properties och se aktiviteter på kontakter osv Sociala kanaler med publiceringar, kalender, uppföljning Konversationer på webbplatsen med chatt, popup-forms Dagligt säljarbete där säljpipen kan anpassas efter säljprocesse och hantering av uppgifter, email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dagligt teamarbete med arbetsprocess, hantering av uppgifter, trstning, experimentering,  email mallar, notiser, påminnelser och uppföljning mm Dashboards med uppföljning av marknads- och säljaktiviteter med möjlighet att skapa egna samt lägga till mål Integrationer med annonsplattformar som exempelvis Google Ads, Facebook och Linkedin för att exportera underlag till målgrupper löpande samt följa upp utfall på annonsering

Läs mer
Se alla knowledge snacks