Postat av
Henrik Skoglund
March 13, 2020
hubspot growth suite

Hur gör man en Inbound marknadsföringskampanj?

Ngine_logotyp i hjulet_mitten_vänster_opt-1

Är du på väg att köra igång en enklare kampanj? Innan du dyker ner i arbete kan du ta en kopp och kika igenom dessa punkterna i vår korta checklista så du vet att du täcker de flesta punkterna i en enklare inbound marknadsföringskampanj.

Identifiera din kampanjs målgrupp

Vem är det vi pratar med? Förstå din persona inna du lanserar din kampanj så du kan vara så relevant som möjligt i din styrning av kampanjen. Behöver du hjälp att skapa en persona kan du prova att använda detta smarta verktyget av HubSpot som heter MakeMyPersona.

Sätt dina mål och KPI:er

Att ha "SMART-goals" dvs mål som är Specifika, Mätbara, Uppnåeliga, Relevanta och tidsbundna säkerställer att du har resultat som du kan dela med dina kollegor, ledare och chefer i slutet av kampanjen.

Skapa ett erbjudande och landningssida

Ditt erbjudande bör vara optimerat för ett 5 sekunders test dvs går det att ta in budskapet och minnas delar av det på under 5 sekunder och är innehållet sökmotoroptimerat (läs mer om vår sökmotoroptimering). Ha ett väldigt tydligt värdeerbjudande och call to action som oftast är ett formulär för användaren att fylla i.

Planera, automatisera och värm upp leadsen

Din kampanj slutar inte när ditt lead konvertera på din nya landningssida. Här följer du upp med kampanjer som värmer upp ditt lead med värdeskapande information längs med kundresan/-funnel/-flywheel.

Om vi ska bryta ner detta i lite uppgifter som du kan ha som en checklista så skulle det kunna vara följande.

Skriv en blogg post

Din kampanj ska inte gömmas för resten av världen utan använd din blogg post som en möjlighet att introducera läsare till ditt värdeskapande innehåll i ditt erbjudande.

Dela den i sociala medier

Marknadsför din blogg post och erbjudande i sociala medier för att driva trafik in i toppen av din kundresa/-funnel/-flywheel.

Lägg till nyckelord med lite längre sökfras/-term

Säkerställ att din kampanj är sökmotoroptimerad så att dina leads kan skapas via sökmotorer långt efter att kampanjen har slutat att marknadsföras och distribueras över alla plattformar och kanaler.

Överväg att utnyttja betald sökannonsering och andra kanaler

Du kan lägga till kanaler i din inbound kampanj som exempelvis BING ads eller Google Ads med Text annonser, Gmail annonser, dynamiska annonser, Display annonser, Youtube annonser med olika syften, styrningar, målgrupper osv.

Mät dina urler

Håll koll på dina urler och i dina marknadsföringsinsatser i externa sociala medier kanaler där annonser distribueras kan du alltid försöka att vara transparent med att visa mottagaren vad den kan vänta sig för innehåll genom att inte dölja urlen. Du kan skapa kortlänkar och du kan ska UTM-länkar.

Rapportera resultaten

Nu när allt hårda arbetet (det du gjorde i 190 km/h för det skulle redan varit gjort) så ska det inte behöver förbli ogjort utan du vill visa dina enastående resultat och äta tårta (tårta är viktigt?) med teamet. Organisera din data, siffror och SMART-goals resultaten så du kan presentera dem - varför inte ha en dynamisk och interaktiv rapport på en skärm på jobbet som kollegorna kan se med hjälp av Google Data Studio?

Vill du veta mer om hur vi kan skala upp dina kampanjer så läs mer om vad vi gör inom digital marknadsföring här --> https://www.ngine.com/tjanster/digital-marknadsforing

Upptäck mer

Se alla knowledge snacks