Postat av
May 10, 2022
Digital Marknadsföring
Google Analytics
webbanalys
GA4

Google Analytics Universal stänger ned - det här behöver du göra nu!

Byt innan den 1 juli i år för att inte tappa viktig data

Den 1 juli 2023 släcker Google ned Google Analytics Universal. Anledningen är helt enkelt att Google vill att alla användare ska börja använda det nya verktyget GA4 för, som ersätter GA Universal. Men vad innebär detta för dig som bara använder Google Analytics idag - och vad behöver du göra redan nu?

Skärmavbild 2022-05-10 kl. 12.36.16Google Analytics Universal blir GA4


Från Google Analytics Universal till GA4

Den 1 juli 2023 stängs alltså Google Analytics Universal ned för gott. Google lanserade redan 2019 det nya GA4 som innebär större integritetsfokus, möjlighet för integreringar av flera olika dataflöden, samt att det är mer kompatibelt med app- och mobildata.

Det som är viktigt att känna till är att ingen mer data kommer att samlas in det i nuvarande Google Analytics Universal efter den 1 juli i år - alltså 2022 - så nu börjar det närma sig att börja använda det nya verktyget, om du inte redan har gjort det.

 

Vad innebär det här för dig?

Det nya gränssnittet i GA4 upplevs vara lite svårare att lära sig än det i Google Analytics, så det är en god rekommendation att börja använda det nya verktyget bredvid Google Analytics Universal. Det här tycker vi att du ska göra:

- Skapa ett Analytics-konto (om du inte redan har ett)
- Skapa en Google Analytics 4-egendom
- Börja redan nu utbilda dig och använda det nya verktyget
- Lägg in den 1 Juli 2023 i kalendern och se till att spara ned den historiska datan från Google Analytics Universal som du behöver för att jämföra det senaste året mot det nya

Behöver du hjälp med att säkerställa din data för webbanalys?

Vi på Ngine jobbar dagligen med att optimera våra kunders webbesökare och använder sedan en till tillbaka GA4 parallellt med Google Analytics Universal. 

Vill du också ha hjälp med att säkerställa att du inte går miste om någon data? Hör av dig! Kom ihåg att det måste ske senast den 31 juni i år.

{{cta('4c24c3fe-ca50-4f15-8cb4-f9946ca519ed')}}Upptäck mer

Se alla knowledge snacks